25-12-2012

2012, mijn lastigste jaar ooit

Het was een rijk jaar, maar het was ook een hartverscheurend jaar. In 2012 veranderde heel veel in mijn leven. Twee weken lang scheen de zon voor me, maar de rest van het jaar werd gekarkteriseerd door zware bewolking, hoosbuien en windvlagen. Uiteindelijk ben ik heel veel dierbaars kwijtgeraakt en daarmee heeft het jaar zich wel aan mijn sombere verwachting gehouden. En dat terwijl het zo mooi begon: ik ben dit jaar voor het eerst in m'n leven verliefd geworden. De wereld zag er toen nog perfect uit en ik had toen absoluut niet kunnen bevroeden dat mijn toekomst er zo somber uit zou zien. Maar al gauw kwamen er spanningen en liep het enorm uit de hand. Het leidde er zelfs toe dat ik m'n huis uit werd gezet. De rest van het jaar stond vooral in het teken van de verhuizing, een nieuwe stap naar het zelfstandig worden. Al met al heb ik dit jaar veel geleerd, maar wel tegen een te hoge prijs. Ik verlang daarom terug naar het saaie 2011, toen de wereld nog zo lekker ongecompliceerd was. Dat zit er niet in en daarom blijf ik maar even in de gevoelswereld van 2012 met een heus muziekoverzicht. Ik heb bij elke maand iets bijpassends proberen te vinden en ik denk dat dat redelijk gelukt is.

Deel 1 - Eindelijk gelukkig?
 


Januari is de moeilijkste maand in zo'n terugblik en dit nummer doet me denken aan de tijd dat Sheba overleed.Alles was mooi in februari en daarom heb ik dit prachtige live-optreden maar uitgekozen. Het is veel en veel beter dan de albumversie.Nou, daar gaan we dan naar het volgende thema...Complicaties.

Deel 2 - De klapEven terug bij pappie en mammie.Eenzaamheid.Eerlijkheid is alles.Weg uit Amstelveen.

Deel 3 - Terugblik

Zo, dat was mijn Top 12 van dit lastige jaar. Ik hoop dat jullie ervan hebben genoten.

2 opmerkingen:

  1. Met recht een mistroostige lijst. Het deed me denken aan een ander nummer van Coldplay. "X&Y" http://www.youtube.com/watch?v=MGKEexrjwyU

    Ik hoop dat volgend jaar een jaar van stabiliteit zal worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Droevig, hè? Maar ondanks de droevigheid vind ik het wel goed klinken. Ik hoop ook dat 2013 een mooi en vooral ook stabieler en rustiger jaar zal worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: