08-05-2015

Apenhoofd schrijft boek

Het eerste boek van het Apenhoofd. Afbeelding: Elikser.

Alweer bijna negen jaar schrijf ik op internet. In die 3171 dagen heb ik zo'n 1236 artikeltjes geschreven, dat zijn bijna drie artikelen per week. Helaas valt het aantal reacties de laatste tijd wat tegen en daarom is het zaak om nieuwe markten aan te boren.

Vorig jaar kreeg ik ineens het idee een boek over de Formule 1 te schrijven, Formule 1 in Formules. Ergens in 2010 ontdekte ik de geweldige site F1 Fanatic en sindsdien ging mijn interesse voor de Formule 1 omhoog en die voor schaken omlaag. Ik leerde een hoop nieuwe dingen over de sport, maar ik stuitte ook steeds op dezelfde denkfouten. Daarom schreef ik twee jaar geleden een aantal technische artikelen op mijn geflopte Formule 1-site. Ze vormden uiteindelijk de kern van het boek dat ik begin vorig jaar schreef. Het duurde lang voordat de uitgeverij die ik had benaderd de knoop had doorgehakt om het wel of niet uit te brengen. Inmiddels was het Formule 1-seizoen alweer zo'n beetje afgelopen en had ik er weer een pluk grijze haren bij. Ook had ik inmiddels een heleboel nieuw materiaal geproduceerd. Eind vorig jaar ontmoette ik een oud-studiegenoot en die verwees mij door naar de kleine, Friese uitgeverij Elikser. Ik ging meteen aan de slag om mijn nieuwe materiaal in het boek te verwerken. De saaie theoretische verhandelingen gooide ik eruit en verving ik door een analyse van het inhaalprobleem, wat mij voor de lezer een stuk interessanter leek. In ieder geval moest de titel van het boek wel veranderen. Ik besloot het De Geheimen van de Formule 1 te noemen. De uitgeverij heeft er vervolgens De technische geheimen van de Formule 1 van gemaakt. Het boek gaat dus niet over de onderhuidse techniek van de Formule 1-bolides, maar meer over de grote veranderingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden en welke geheimen die aan het licht hebben gebracht.

Ik denk dat het boek erg interessant is voor mensen die de Formule 1 af en toe volgen, of mensen die de sport dit jaar (dankzij Max) weer zijn beginnen te volgen. Voor fanatieke Formule 1-fans is het vooral ook een goede slijpsteen voor de geest. En voor wie niks met de Formule 1 heeft, zijn er nog de grafiekjes. Degenen die het boek willen bestellen verwijs ik door naar de webshop van Elikser.

4 opmerkingen:

 1. Ik wil het boek graag bestellen, maar dat lukt niet vanaf hier ;-) Is het binnen een week binnen te krijgen als ikhet pas bestel als ik in NL ben? Of zou jij het kunnen bestellen dat ik je het geld overmaak? Het liefst bestel ik er 2 zelfs, aangezien mijn vader dit over het algemeen wel boeiend vindt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De levertijd bij Elikser is 2 werkdagen volgens hun site. Maar ik kan je ook een gesigneerde versie geven. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me wel wat B-) Ik weet niet of het dan veel moeite is voor je er alvast twee te bestellen, maar anders dan bestel ik in NL, en dan moeten we even kijken of je dan kunt tekenen op dinsdag bij terugkomst. (dan laat ik mijn bestelling op jouw adres afleveren)

   Verwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: