22-04-2013

Twee lekkere potjes

Het zal u niet ontgaan zijn dat BSG afgelopen zaterdag het abonnement op de meesterklasse met een jaar verlengde. Zelf wist ik aan de nipte 5½-4½-zege bij te dragen door van het jeugdtalent Miguoel Admiraal te winnen. Het was niet alleen een belangrijke overwinning, maar ook een mijlpaal, want het was mijn eerste zwartoverwinning in de meesterklasse. Tot afgelopen zaterdag was ik in die drie seizoenen niet verder gekomen dan remises tegen Jaap de Jager, Jeroen Bosch, Nico Zwirs en Zhaoqin Peng. Nu verbeterde ik de score naar 3 uit 14.
 
Over het afgelopen seizoen kan ik niet anders dan tevreden zijn: na een score van 2 uit 9 in 2008-2009 en vorig jaar 2½ uit 9, kwam ik nu tot 3½ punt. Zoals altijd speelde ik dit seizoen een paar matige partijen, maar door de eindsprint (twee punten in de laatste drie partijen), behaalde ik een TPR van 2278. Ik moet zeggen dat ik het afgelopen seizoen ook echt sterke tegenstanders heb gehad (bijna allemaal rond de 2400) en dat ik trots ben dat ik desondanks twee overwinningen heb behaald.
 
Daarom zal ik mijn laatste twee meesterklassepartijen laten zien, eerst die tegen de sterke Duitse meester Alexander Kabatianski en daarna de partij tegen Miguoel Admiraal.
 


 

17 opmerkingen:

 1. leuke partij vs Kabatianski en Admiraal
  Respect en dat in zn belangrijke wedstrijd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige prestatie weer hoor van BSG, die nieuwe lichting heeft jullie echt goed gedaan, en zo te zien heeft dit jaar weer voor nieuwe inspiratie gezorgd B-)

  Al met al grote complimenten naar het team en zeker ook de gebroeders de Groote!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad leuk dat we erin gebleven zijn, voor mezelf vooral ook omdat ik eraan heb bijgedragen. Laten we in de euforie alleen niet vergeten dat het meer geluk dan wijsheid was: de Kennemer Combinatie was dit jaar eigenlijk sterker (meer bordpunten en zo) en als Wouter Spoelman in de laatste ronde had meegedaan, hadden wij hoogstwaarschijnlijk moeten afdalen. Dat gezegd hebbende: naast BSG en de Kennemer Combinatie was de Groninger Combinatie (hoe verzinnen ze die namen he...) nog een belangrijke gegadigde voor degradatie. Zij wonnen echter van de ploegen onder hen, waardoor ze veilig waren, maar ze hadden maar één bordpuntje meer dan wij. Gelukkig is de jammerlijke nederlaag tegen Groningen ons uiteindelijk niet fataal geworden.

  Over het afgelopen seizoen kan ik zeggen dat BSG niet erg veel heeft gebracht. Hoewel het er aanvankelijk goed uitzag, bleek onze hoge klassering vertekend doordat De Stukkenjagers er dit seizoen echt niks van bakten. Merkwaardig vond ik dat. Veel BSG'ers bleven dit jaar echter onder hun niveau en dat is zonde. Ik denk dat dit team veel meer potentie heeft dan er afgelopen seizoen uit is gekomen. Misschien had de Kennemer Combinatie, met enkele goede spelers, het wel meer verdiend om erin te blijven. Kennelijk hadden ze toch te veel zwakke schakels in hun team, of hadden wij een beter overlevingsinstinct of zo. In ieder geval kunnen we volgend seizoen weer voor de Europa Cup o.i.d. gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou het wel grappig vinden als de jongste (en enige?) GM van Bussum, wanneer hij komend seizoen weer Meesterklasse wil spelen, BSG wil overwegen :-p Berelowitsch' aanblijven dit seizoen had ik totaal niet verwacht, en voor komend seizoen is dat al even onaannemelijk lijkt me. Het zou natuurlijk eigenlijk best aardig zijn als Robin deel zou willen nemen. (al acht ik die kans op basis van jouw verhalen niet heel groot)

  Voor jou was dit jaar op persoonlijk vlak denk ik een onderstreping van je progressie als schaker. Je mag echt best trots zijn op de resultaten tegen dit soort toppers. Vond het wel grappig zo tussen de regels te lezen op 'usf' dat ze jouw verdediging ook best solide vonden bijv. afgelopen weekend. Grappig dat een zwaar MK jaar voor BSG eigenlijk voor jou het topjaar was. Ik hoop dat Lars en Ewoud een goede zomer tegemoet gaan met weer wat meer progressie, en wellicht een norm voor (1 van) beiden. Maargoed, eerst maar eens dat Pinkstertoernooi afwachten!

  Binnen de club zullen ze iig zeker blij zijn met jou in het eerste. Jouw zege was denk ik de sleutel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, dat Grote Beer bij ons bleef spelen, had een tragische oorzaak. Naar de spelersbezetting van volgend seizoen kan ik slechts raden. Ik weet niet of er nog sterke spelers worden aangetrokken, of dat BSG meer talent in huis blijkt te hebben dan vorig jaar. Overigens was er op USF niet zo gek veel aandacht voor mijn partij. Ik vond alleen dit:

  "Miguoel Admiraal stond gewonnen en kon afruilen naar een technisch gewonnen eindspel. Miguoel ging voor het snelle punt, maar toen de aanval niet doorsloeg (knap spel van Jesper) had hij ook een nul te pakken."

  Ik zie het maar als een compliment. ;) Verdiend of niet, de punten zijn binnen en daar gaat het natuurlijk om. Ik ben wel een beetje trots op m'n meesterklassejaar. Dit smaakt naar meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi Jesper ik bedacht een zetprijs in Bussum was dat vorig jaar 25e4en 25..e5 is 2Ta3 of 2,...Ta6 miss een idee voor het pinkstertoernooi>?
  VR ps ik heb hierna 10dagen geen internet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. boe ik ben het vr ik ga gewone openingen leren voor als ik ooit nog ga schaken

  Groeten VR ps ik heb een uur internet per dag en praatlennart op de comp wel tegen je?:S

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi Jesper ik won net met black in een bulletpotje vs een 2000bullet 1e4 e62d3 Ke7 3Le2 Kd6 4Ld2 Ke5 5f4+Kd6 6b4 Lxb4 7Lxb4 Ke3 ik won dit nog lol een koning met stalen balen die zwarte koning btw ik kan nie meedoen met het pinkstertoernooi....
  inmiddels ben ik weer thuis groeten vr

  BeantwoordenVerwijderen
 9. JO mc Jec ik had in t cafe met wit 10torens! en mat

  BeantwoordenVerwijderen
 10. tegen iemand die ik niet ken...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. imheb nu een winstpercentage van 96.5 procent op playchess

  BeantwoordenVerwijderen
 12. leuke vesley valspeler diss in je verslag van Bussum ronde 2!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. :P! btw is er nog een zetprijs?
  have fun daar en doe henk karssen de groeten van me ( alleen als je het wilt dan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. in a groep is er een schoonheidsprijs is bussumus maar in groep moet er geen schoonheidsprijs worden uitgereikt wel moeten kunne ze een prijs verdienen met de minst lelijke partij uit de bgroep
  VR

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ehh in groep moet zijn in de bgroep

  VR

  BeantwoordenVerwijderen
 16. moes is al tot moes geslagen

  BeantwoordenVerwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: