18-10-2011

De botsing van Petjerov en Shoeface

Al sinds ruim een jaar ben ik op de hoogte van de site F1 Fanatic. Deze site biedt ongelooflijk veel cijfertjes, statistieken en data over de formule 1-races. Na iedere Grand Prix verschijnen objectieve verslagen over alle coureurs. Inhoudelijk wordt er veel dieper ingegaan op de strategische overpeinzingen van de coureurs dan wat ik ooit gewend ben. Zo kopiëren Nederlandse formule 1-sites bijvoorbeeld gewoon de informatie op de Engelse sites. Nederlandse formule 1-bladen geven hoogstens een oppervlakkige samenvatting van de race, waarbij vaak een soort vooringenomenheid jegens sommige rijders naar boven komt. Kortom: wie echt geïnteresseerd in de formule 1, heeft weinig aan wat de Nederlandse media aanbieden: je moet gewoon F1 Fanatic kennen.

Een nadeel is natuurlijk wel dat het in het Engels is. Mijn Engels is zo matig dat ik de vertaalfunctie vaak nodig heb. Ook moet ik m'n uiterste best doen om een tekstje te construeren waarin ik mijn gebrekkige grammatica kan verdoezelen. Toch vind ik het reageren op artikelen het leukste wat er is. Zo kon ik het niet laten om Alonso als kwade genius achter de botsing tussen Petjerov en Shoeface weg te zetten. Het leukste vond ik dat iemand er nog op reageerde:

Ik:
I was wondering if Alonso deliberately missed his braking point in order to seduce Petrov to outbrake himself too, so he would smash into the cars in front of them. But maybe that’s too funny to be true.

Iemand anders::
That would be fitting retribution for Abu Dhabi 2010!

Beoogde vertaling:
Ik vroeg me af of Alonso opzettelijk zijn rempunt miste, om Petjerov te verleiden hetzelfde te doen, zodat hij boven op de wagens voor hen zou knallen. Maar misschien is dat te grappig om waar te zijn.

-Dat zou een passende vergelding zijn voor Appie Dappie 2010 (waar Alonso de wereldtitel verspeelde doordat hij na zijn pitstop niet langs Petjerov kon komen.)

Ik vraag me nu af of ik hier weer een reactie op moet plaatsen, of dat ik nu beter m'n kop kan houden, nu ik mijn punt heb gemaakt.

1 opmerking:

  1. Bent u op zoek naar een directe lening? Ons bedrijf werkt op heldere, flexibele, transparante en begrijpelijke voorwaarden. Door de economische vertraging (recessie) bieden wij in de meeste landen van de wereld zeer lage rentetarieven. Misschien heb je enige geloofwaardigheid. Ons bedrijf biedt nu een goedkope lening met rente aan. Heeft u geld nodig om uw bedrijf te ontwikkelen? Of misschien heeft u geld nodig voor persoonlijke doeleinden? Neem nu contact met ons op, wij bieden juridische leningen aan particulieren met een rentepercentage van 3%. Geïnteresseerden kunnen contact met ons opnemen via e-mail: Dellastaylors@yahoo.com of WhatsApp via telefoon +1 (209) 251-1529.

    BeantwoordenVerwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: