05-11-2011

9 maanden Facebook

Als een van de laatste personen op aarde meldde ik me in het begin van dit jaar aan bij Facebook. Het was een grote stap, want ik had al jaren een account op Hyves, de bekende Nederlandse sociaalnetwerksite. Helaas ontlenen netwerken hun bestaansrecht aan het aantal leden, waardoor de populariteit van Hyves in een dalende trend kwam, terwijl Facebook steeds belangrijker werd. Op 14 februari besloot ik na veel aandringen van anderen toch maar een keer een kijkje te nemen. Inmiddels zijn we bijna negen maanden verder en ik moet zeggen: er gebeurt weinig interessants meer. Daarom wil ik een keer terugkijken naar de vruchten die mijn Facebook-periode me heeft opgeleverd.

Een chronologisch overzicht van de mooiste fragmenten:

14 februari: Eerste dag op Facebook
Ben Gezichtsboek aan het uittesten. Verwacht een hoop stomme fratsen.

De koudste dag van het jaar was één grote Facebookontdekking. Ben benieuwd of ik FB ook voor nuttige zaken in kan zetten, maar misschien ontdek ik dat morgen. Ik had trouwens wel verwacht dat er meer "groepen" zouden zijn, zoals op de hier beruchte H-site wel gebruikelijk is.

16 februari: Bioscoop
Een vondeling in het wandelpark gemaakt. ;)

17 februari: Koken
Bah, hand verbrand met koken. :(

19 februari: Wet van Murphy
Pieter Huistra wordt wijsgemaakt dat de Wet van Murphy iets betekent als "alles wat mis kan gaan, gaat mis", hoewel het eigenlijk betekent "als er meer dan één manier is om een taak te doen en één van die manieren zal in een ramp resulteren, dan zal iemand het zo doen", aldus Wikipedia.

22 februari: Woord van de dag I
Woord van de dag: vrijetijdsbestedingexpert. Het zou u misschien verbazen, maar je kan wel een aardig klaslokaaltje vullen met deze experts. Mijn linkje komt namelijk met 38 namen. De site brandt zijn handen in ieder geval niet aan de spelling en komt veilig met "Experts Vrijetijdsbesteding" op de proppen. In ieder geval lijkt het met hun toekomst wel goed te zitten, nu de halve wereld is overgestapt op Facebook.

24 februari: Woord van de dag II
Het woord van vandaag is, zoals aangekondigd, "Elotaart". Ik heb geen idee wat het betekent, dus vul ik de resterende tekens maar met de opmerking dat "Sizzel" het woord heeft bedacht. Is hier trouwens een tweede Co Adriaanse opgestaan?

Europees voetbal
Vandaag maar een keer op tijd naar bed. Ik hoor of lees wel wat de Nederlandse ploegen doen in de Europaleague.
- Ewood: Het PS-Vee gaat door, (3-1) inmiddels, en de andere ploegen natuurlijk ook.
- Behirder: Ik las op Yootrechtschaak iets over de gelijkenissen met een free gigg van Kicks of zo. Maar "Liel" of zo wilde ook echt uitgeschakeld worden.
- Ewood: En PS-vee maar denken dat ze nu fantastisch gespeeld hebben tegen dat B-11tal.

25 februari: Woord van de dag III
Woord van de dag: gewonemensentaal. Dit is wat een studie als Aarde en Economie onderscheidt van extreem wiskundige studies als Econometrie. Je kan een vak namelijk op twee manieren uitleggen: met behulp van ingewikkelde formules, definities en symbolen, of in begrijpelijk Nederlands, ofwel: gewonemensentaal.

26 februari: Verslag Persoonlijk Kampioenschap
Maar een halfje gescoord vandaag op het PK van de SGS. :( Vanuit een verloren stelling een halfje scoren tegen een CM en daarna vanuit een betere stelling verliezen van een FM. :S

27 februari: Idem, na een nederlaag tegen een 1800-speler
Kan ik nog schaken? :S

28 februari: Bah van de Maand
Zit je de hele middag te ploeteren, blijk je slechts aan een foutenfestival te hebben bijgedragen. Voor dergelijke partijen heeft "VR" enkele minuten nodig. Oh ja, de Bah van de Maand is weer uit!

1 maart: Schaakratings
Mijn KNSB- en FIDE-rating convergeren ook hard. Was mijn KNSB-rating een paar jaar geleden nog ruim honderd punten hoger, nu is mijn FIDE-rating al gestegen tot 2081! :P En mijn KNSB-rating zal binnenkort wel flink zakken. :( Tot ergens rond de 2100, hoop ik... :S

2 maart: Provinciale Statenverkiezingen
02-03 2011: De dag dat de linkse Lente aanbrak. ;)

8 maart: Verdwenen berichten
Het verdwenenberichtenmysterie op Faceboek.
-Peter: ik blijf het storend vinden dat ze geen Vind ik niet leuk knop hebben ;)
-Ewood: Idd. Waar is mijn bericht gebleven?
-Ewood: Ja en de knop dat het leuk vindt dat iemand iets leuk vind :P.
-Ewood: Kan je deze berichten wel zien en lezen?
-Peter: Nee, kan dat bericht niet lezen ;)
-Behirder: Ligt het nou aan mij, of kan ik de reacties op mijn berichtje over het PK niet meer zien?
-Ewood: Huh? Ik zie ze ook niet meer =(.
-Michiel: Maakt niets uit. Ik zie ze nog wel en dat is het belangrijkste!
-Behirder: Nu nog steeds?
(Is het een IP-blokkade of zo?)
-Michiel: Het was een geintje. Eerlijk gezegd heb ik geen idee om welke berichten het gaat. :-)
-Behirder: Die zie ik nu ook niet meer... :( Die Sucker Berg weet er vast meer van.
-Michiel: Ja, bel 'm even op! :-)
-Behirder: Gedaan! Hij zei dat hij de zaak hoog opnam en dat de reacties zo spoedig mogelijk boven water zullen worden gehaald.

25 maart: Tentamen Transporteconomie
Transport-Economics Exam was a Piece of Cake. xD

27 maart: Formule 1
"Felípe: Alonso ies faaster than yoo." xD

11 april: Internetbrowser
Toch wel gek dat de grafiekjes op F1 Fanatic in Firefox wel worden afgebeeld en in Internet-Explorer niet.

24 april: Traag Ziggo-internet
Of het nou aan de "rauter" ligt, of aan Sicko, het internet is hier weer lekker traag. :S

26 april: Eredivisie
De Eredivisie is ongekend spannend. Precies een halfjaar geleden stonden dezelfde ploegen als nu tegenover elkaar. Dat leverde andere resultaten op: WTF (dode link)
Memorabelste moment van het weekend: Verbeek (AZ) verloor van hekkensluiter Willem II en was na afloop niet te genieten. Link

3 mei: Vreemd bericht
Faceboek is niet altijd te vertrouwen: pas op voor mailtjes met als onderwerp "I'm going to send you the Photos in". Die titel ziet er al niet erg geloofwaardig/ grammaticaal correct uit en je kunt het ook maar beter niet openen. Gelukkig maar dat die virusschrijvers ook geen taalgevoel hebben.
-Hiddo:Waar slaat het woordje ook op?
-Behirder: Omdat ze (onder andere) ook geen moraal hebben. ;)
-Hiddo: Ik zou zeggen dat er ook een andere groep moet zijn zonder taalgevoel. Anders had je beter ook weg kunnen laten.
-Behirder: Ach, mensen zonder taalgevoel, daar zijn er ook veel van. Nederlanders bijvoorbeeld. ;) Ik wilde dat van die moraal in m'n originele post zetten, maar ik vond die zin toen lelijk worden.

9 mei: De film "Inside job"
9/11 was een "inside job", net als de financiële crisis.

20 mei: Rijdend wrak
Ben je lekker een stukje aan het fietsen, zie je ineens een Karst T.-imitatie langsrijden. :S

31 mei: Kutkraaien
Ik weet sinds vanmorgen ook waarom "kraai" met een "k" begint: die beesten zijn tot het irritante af in staat de enige in de Nederlandse taal voorkomende velaire plosief te reproduceren. Wat een kutklank. :S

3 juni: KNSB-Bekerfinale
Was gisteren stukjesschrijver bij de door HMC gewonnen bekerfinale. Favoriet HSG greep naast de grote beker en als dank lieten ze de benedenverdieping van het Denksportcentrum onderlopen. Link 

25 juni: Schaakfestival
Lekker verregend op het Max Euweplein voor de driekamp tussen de jubilerende clubz. Onder andere door een bemazzelde overwinning in de slotronde van ondergetekende, wist BSG Caïssa net voor te blijven. Wageningen was een klasse apart, al had meneer Elo dat ook wel voorspeld. De beloning voor het geschaak: een stel ansichtkaarten, een schaak-CD, twee kaarsjes en een mini-T-shirt. :S

26 juni: NK Schaakvoetbal
Negende op het NK Schaakvoetbal met een geweldig voetbalteam. :P

29 juni: Internetclubcompetitie
De drukkende warmte getrotseerd, internet- en laptopstoringen overleefd en uiteindelijk met 7-9 verloren van De 1-hoorn. Behirder droeg zijn steentje bij door driemaal te verliezen. Gelukkig had De 1-hoorn ook maar met 9½-6½ gewonnen van ZSC, waar wij met 14-2 van wonnen. Kortom, ondanks de slechte resultaten waren we eigenlijk nog uitgelopen...

1 juli: Donnertje
NK Schaken voor vrouwen: alsof ik naar m'n eigen geknoei zit te kijken. Misschien nog wel lollig:

vr 01-07-2011 15:50 MC Jec
Het lijkt me dat wit veel beter staat in de slotstelling.

"Uit respect voor haar tegenstander gaf zij remise in een stelling waar de buitenwereld dacht dat het al bijna gewonnen was voor wit."
2 juli: Verjaardag
Verjaardagsfeest was leuk, ondanks het matige weer. Heel wat cadeautjes gekregen en veel (zelfgemaakte) taart gegeten en weer aan lichaamsbeweging gedaan. ^^

18 juli: Zomercompetitie I
Voor de eerste keer naar de zomercompetitie geweest. Het begon nog goed, maar uiteindelijk sloeg de vermoeidheid toe en verloor ik bijna alleen nog maar. :S Oefening, baard, kunst, zullen we maar zeggen.

26 juli: Zomercompetitie II
Weer een keer aanwezig op een zomerschaakavond. Goed om te zien dat Ashley, Daan, Jarno en Pascal meededen. Minder goed om te zien dat ik net als vorige week weer verloor van mensen waar ik vroeger eigenlijk nooit van verloor. Ouderdomsverschijnselen?

1 augustus: ONJK te Borne I
Wat een slaapverwekkend gedrein die openingsceremonie van het ONJK te Borne. Tot vervelens toe werd er geleuterd over de "Leukste-dorp-van-Overijssel-verkiezing", die het gehucht Borne zou moeten gaan winnen. "Borne, past als een warme jas!", aldus het propagandafoldertje. Daar kom je ver mee midden in de zomer....

6 augustus: ONJK te Borne II
Zit zo'n vader (?) z'n kind uit te foeteren na een nederlaag. "Je hebt niet eens je best gedaan!", brulde hij. Zou ik ook niet doen met zo'n gast. :S Waarom snappen sommige ouders niet dat ze hun kind kapotmaken?

12 augustus: Een dag in Wenen
Wenen, een stad waar je 's zomers zonder jas buiten kunt lopen. Jammer genoeg was er een U-Bahn vlak bij ons huis afgesloten. Verder is het OV prima in de holle stad.

13 augustus: Vienna Chess Open I
Jesper De Groote Bsc houdt voor het eerst in zijn leven een grootmeester op remise. Ik vind het wel leuk om een academische "titel" achter m'n naam te hebben ter compensatie van een nog steeds ontbrekende CM-titel voor mijn naam. Voor de liefhebbers: de livepartijen staan op: Link

15 augustus: Vienna Chess Open II
Wenen Open: door een of andere feestdag waren de meeste winkels nog steeds gesloten, maar verder was alles anders op de eerste doordeweekse dag van het toernooi: het begintijdstip, de tegenstand en het weer. Ondergetekende kwam weer slecht te staan, maar won wel. Verder waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven, dus dat doe ik maar niet.

16 augustus: Vienna Chess Open III
Daar gaat m'n 2400-TPR. :( Stond vet goed na de opening, maar meer dan "vet goed" wilde het niet worden en op het eind kwam ik bijna nog goed weg met remise. Wel heb ik in de opening een keer de winst gemist. Verder mag ik niet klagen over het verloop van het toernooi tot nu toe.

18 augustus: Vienna Chess Open IV
Ton wint en doet Gleizerov na, Pascal Losekoot draaide zijn tegenstander dol met zijn paarden, Ewood won met twee vingers in de neus en was daarna erg handtastelijk. Ondergetekende speelde tegen iemand met zowel een schaaktitel als een academische titel. Daar stak ik met m'n "Bsc" wel schraal tegen af. Ook qua schaken helaas. :(

Vienna Chess Open V
Vier puntjes in het huis: Pascal is op stoom gekomen, terwijl Ton en Ewood gewoon een IM batsen. Ondergetekende speelde tegen een Engelsman die beter Duits sprak dan Engels. Hij had een hoop fouten van zijn tegenstander nodig om alsnog te winnen. Nou ja, 3½ uit 6 is nog steeds wel goed. ;)

19 augustus: Vienna Chess Open VI
Wat een kutronde. Verloren van iemand die alleen maar remise had gespeeld met wit. :(

20 augustus: Vienna Chess Open VII
6 puntjes vandaag! ^^ Morgen weer zwart. :(

21 augustus: Vienna Chess Open VIII
IM-norm voor Ewoud, FM-titel binnen handbereik voor Ton. Ondergetekende was werkelijk waar tot niks in staat: afgeslacht in het Berlijns en in bowlen had hij een sport gevonden waarin hij nog slechter is dan schaken.

1 september: Clubblad BSG
Ik ben onthutst door de erbarmelijke kwaliteit van het clubblad van BSG, ofwel "Kontakt". Het is het resultaat van een haastklus, mede doordat -ie al verscheen voor de deadline die in het juninummer is genoemd. Het blad barst van de spelfouten, ziet er niet uit en de kwaliteit van de stukjes is om kromme tenen van te krijgen. Daarnaast is mijn artikel van drie maanden geleden nog niet gepubliceerd. Om je als club kapot voor te schamen.

10 september: Robert Ris speelt vooruit
Nog voordat de opstellingen bekend zijn, schijnen we achter te staan. Meesterklasse, here we come!

13 september: Weblog weer online
Online na bijna drie weken, maar laat Lennart het niet zien! Het wachten is op het moment dat ondergetekende het design kan aanpassen en een nieuwsinhaalslag kan maken. Het nieuwe adres is trouwens: Jespers weblog. Ze hebben eindelijk door dat "weblog" één woord is en dat dat afzichtelijke koppelteken dus overbodig is. ;)

17 september: BSG verliest met 8-2 in Groningen
Waarom beginnen we toch nooit goed aan de meesterklasse? :'( Ik wil het hierbij laten, voordat ik domme dingen ga roepen waar ik later spijt van heb.

19 september: Verslag
Hmm... Zou Edwin Baart denken dat mijn verslag hem van de plicht ontslaat met een echt wedstrijdverslag op de proppen te komen? Of wil -ie de afgang doodzwijgen?

29 september: Problemen houden aan bij Weblog
Een mooi citaat over de migratie van web-log: "Een nieuwe update, maar weinig nieuws te melden. “In de update van 26-9 gaf ik aan dat er gewerkt wordt aan een update van de database. Deze werkzaamheden vinden op dit moment nog plaats. Het aanpassen gaat op een langzamer tempo dan gewenst.” Waarna een uitleg volgt dat Weblog.nl bouwt aan iets heel complex dat veel tijd kost. Ongetwijfeld, maar je blijft je afvragen hoe de organisatie toch oorspronkelijk verwacht had om de gehele migratie in 48 uur rond te krijgen…" Link.

3 oktober: Kabinet ineens pro-windenergie
Heeft Rutte een klap van de molen gekregen, of waait hij met alle winden mee?

8 oktober: Succes in Enschede
Gedeeld tweede geworden bij Open Rapidtoernooi van Dr. Max Euwe. Achter schuine Tim geëindigd, gelijk met o.a. Floris van Assendelft en voor o.a. Ewood. :P Lekker 25 euri verdiend en een gezellige dag gehad. ;)

21 oktober: K(h)ad(h)affi overleden
Lees net in de krant dat Kadaffi/Khadaffi/Kadhaffi/Qadaffi is veranderd in een kadaver. Dat vind ik toch wel heftig na de dood van Bin Laden eerder dit jaar.

27 oktober: Tentamen Micro-economie
Aan het bijkomen van het tentamen Micro-economie. Die economische grapjurken waren op het idee gekomen om de Emergohal in Amstelveen (of all places) af te huren, zodat een hele horde economiestudenten, dat zich in een breed scala aan disciplines had gespecialiseerd, zich in één zaal te buiten kon gaan aan de vakspecifieke tentamens. Het spektakel begon al om kwart voor negen. Bijna drie uur later was het voorbij, al had ik eigenlijk nog wel een uur extra bedenktijd nodig... Hopelijk heb ik desondanks hoger dan een 4,4...

2 opmerkingen:

 1. Leuk hoor! Graag volgende keer eerst even overleggen voor je mijn naam en quotes gebruikt.

  Nee joh, geintje. Ik voel me onwijs vereerd!!!!!
  En leuk om te merken dat mijn bijdragen er ook op vooruit zijn gegaan in die 9 maanden!

  Michiel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeej! Vooruitgang? Er staat toch maar één quote van je in?

  BeantwoordenVerwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: