29-01-2014

Top en flop

Heerenveen wint beker. Afbeelding: www.sc-heerenveen.nl

Top
Wat een geweldige bekerfinale heb ik gisteren gezien! Eindelijk een finale waarin twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. En de score ging ook al goed: 1-1 was de stand na 90 minuten en dan in de verlenging scoren beide ploegen weer. Geweldig! En dan die penalty's: stuk voor stuk strak ingeschoten. Ja mensen, eindelijk werd er eens een leuke wedstrijd gespeeld in stadion Feijenoord. Ironisch was dat Hersi Ali, de man die de 2-2 maakte, de enige penalty miste. Hij zat in zak en as, terwijl hij eigenlijk juist trots moest zijn.

Heerenveen-coach Trond Sollied was in zijn nopjes met zijn vijfde bekersucces. Tegen de verslaggevers hield hij rustig vol dat het zijn zevende was, waarna hij in gebroken Nederlands nog wat (quasi-) arrogante opmerkingen maakte. Een rare snuiter, maar wel iemand die veel prijzen kan winnen met Heerenveen. Langzaamaan is het dit seizoen beter gegaan met Heerenveen: Ze sloten netjes af op de vijfde plaats in de competitie, hoewel de positie van de trainer een half jaar geleden nog zwaar onder druk stond na een aantal zware nederlagen.

Flop
Tja... Wat kan ik zeggen? Nederland kwam weer eens niet in de finale van het Songfestival. Dit leidde weer tot emotionele reacties (Songfestival? Dit was de allerlaatste keer! 81% stemde voor in een poll van de Metro) die jaarlijks terugkomen rond deze tijd. De Nederlanders zeuren steeds dat andere landen allemaal op elkaar stemmen, zoals die Balkanboys. Maar wat lees ik op Wikipedia? "Shine kreeg slechts 11 punten, 1 van Denemarken en 10 punten van Albanië. Daarmee bereikten ze de 17e plaats, terwijl de 9e plaats recht gaf op een ticket naar de finale. Ook de jury koos Shine niet uit." Uitgerekend Albanië zorgde voor het leeuwendeel van de punten. En hoe is het te verklaren dat Noorwegen won?

Nee, heel onlogisch was het niet dat Nederland er niks van bakte. Wie stemt er nou op een slap lied gezongen door drie lelijke homo's en twee dikke wijven? Heeft Nederland werkelijk niks beters in huis? Waarom laten ze niet gewoon een lekker wijf een vrolijk liedje zingen? Het verbaast me dan ook altijd dat het altijd de slappe liederen/acts zijn die door de nationale voorrondes heenkomen. Het lijkt wel alsof de Nederlanders zelf niet eens willen dat het Nederlandse optreden een succes wordt. Maar als het op stemmen aankomt, hebben Nederlanders een slechte staat van dienst. (Denk aan JPB.)

Links:
Heerenveen wint beker nummer een;
Act van de toppers geen topper, achteraf veel gemopper

Apenhoofd, 18-05 2009

Uw beoordeling van dit artikel:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Poll Maker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: