23-11-2013

Uitslag: reclamestripje

Vandaag is het tijd geworden om de winnaar van de reclamestripwedstrijd aan te wijzen en te vereren. Een bekende reclame van het Tempo-Team was samengevat in tien plaatjes en de deelnemers mochten er een leuke dialoog bij verzinnen, daarbij het liefst zoveel mogelijk afwijkend van het origineel. Uiteindelijk kreeg ik via de reacties en Facebook vijf sterk uiteenlopende inzendingen binnen en daar werd ook flink op gestemd. Met vijf van de elf stemmen werd Engel des doods van Jean Loulou tot winnaar verkozen, op de voet gevolgd door De leukste in het bejaardentehuis van Grotovsky. De andere inzendingen kregen nauwelijks stemmen, de inzending van BMW E30 werd zelfs door niemand uitgekozen, al merkte de inzender op dat zijn bijdrage eigenlijk niet als serieus beschouwd had moeten worden.

Hieronder het winnende stripje, dat door de uiteindelijke winnaar ook nog in stripvorm werd aangeleverd - dat scheelt mij weer werk. Het juryrapport is lovend over de inzending: "De bijdrage is niet alleen humorvol, maar ook maatschappijkritisch en door de inzender heel mooi grafisch aangeleverd."

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Bij zo'n klinkende overwinning hoort natuurlijk ook een interview. Helaas kwam dit niet van de grond - de laatste signalen die doorkwamen waren iets met "tablet" en "dood", wat dan weer helemaal aansluit bij het thema van het winnende stripje. Hoe ironisch. De vraag hoe de winnaar op het idee kwam om Josef Mengele ten tonele te voeren, blijft dan ook onbeantwoord.

Jullie begrijpen natuurlijk wel dat deze wedstrijd is georganiseerd naar aanleiding van de op handen zijnde ondergang van de sociaalnetwerksite Hyves. Jaren geleden had ik mijn eigen draai aan de reclame gegeven in een strip van 21 (!) plaatjes, Balende topkok genaamd. Die strip zal dus met Hyves vergaan en daarom vond ik het goed om er nog even bij stil te staan.

En tot slot wil ik de inzenders nog bedanken voor hun moed en originaliteit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: