21-05-2016

Memories

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat ik begon met bloggen. Hieronder een enigszins geordend overzicht van de mooiste momenten van die tijd:
Hoi Jep,
Je log kan nog wat minder log worden door iets kleur toe te voegen lijkt me, ga zo door, die foto’s wazze eikelik voor je broer maarre toch goed tereggekom.
Goed studie en schaakjaar (met verslagjes?) gewenst!
Jean Pierre, 2006
En jij was zo goed met taal? Jemig hé.
Ik zou m’n vizier maar eens op meisjes richten (A).
Ewoud’s Mouth, 2008
Dan waren er altijd nog de hartverwarmende nieuwjaarsgroeten:
Heey hier ….. vette shit!!! zet er niet te veel lompe zooi op, straks kunnen de andere weblogs je niet meer bijbenen :(
Goed 2007 dan maar he. Nog voornemens? [beginnen met roken ofzo]
Trolletje, 2007
De witte bracht Sizzl mee.
2007 was leip.
2008 is net begonnen.
Veel plezier ider1.
Hahahahahahaha.
Doei.
Word of Mouth, 2008
De veldwerken leverden de mooiste quotes op:
Ondertussen zat Bruce die irritante k*thond te intimideren. Dat stomme blafbeest bleef maar geluid maken. Uiteindelijk kreeg hij het beest stil door hem een stuk broodbeleg te geven (Meeuwis (MadU) had allemaal stukken ham en kaas meegenomen, maar die troep was in de zon gesmolten en zag er niet meer eetbaar uit.)
Veldwerk Brabant (2008)
"Dat is de Europa Cup 5 van Feijenoord." Bruce tegen MadU toen hij een pak drop in zijn handen kreeg met de dubieuze naam "bodemschatten".
Veldwerk Limburg (2008)
"Het voordeel van een kater is dat ‘ie weggaat." Joris, studiegenoot, in Veldwerk Limburg (2008)
Rolex was nog steeds in een goede bui en terwijl hij vlak voor me liep, sprak hij opeens iemand aan. De wonderbaarlijke dialoog verliep als volgt: 
Rolex: "Hé Juval, hoe gaat-ie?"
Strange guy: "I don’t speak American English."
Strange guy: "Go to hell!" 
Dat laatste meende ik in ieder geval te horen. Het was een zwerver met een hazenlip, die aan de bierblikjes om hem heen te zien bloed in zijn alcohol had.
Veldwerk Oostenrijk (2010)
Dan waren er altijd nog de computerproblemen:
Gisteren kwam zo’n sociaal geremde wortel in Amstelveen ons internet fixen. Na een aantal kabels (:S) door de huizen te hebben aangelegd, hadden we nog steeds geen internet. :( Hier op de Uni waren ook amper computers vrij. :(
Behirder (op de Uni, waar wel internet is), 2010
Denk dat je jouw besturingssysteem (Windows) opnieuw moet installeren.
Als het goed is heb je voor zulke acties een recovery (oid) DVD gekregen. Maar Lennart heeft met zijn brakke laptop meer ervaring met het tot leven wekken van laptops.
Wannabe Geek, 2011
En gecompliceerdere materie:
Sinds de diploma-uitreiking heb ik bijna alleen maar gefietst met mijn lieve huisgenootjes. Dat is goed voor de conditie, goed voor de lijn en het is nog leuk ook. Het Amsterdamse Bos, de provincie Utrecht, Zandvoort, ik ben er met de fiets geweest. Ineens kwam het besef dat er nog wel meer is dan schaken op deze wereld. Het echte leven komt eraan, een leven waarin ik alleen maar lol wil maken.
Utrecht – BSG 4-6 (2012)
De beheerder heeft al een tijd niks van zich laten horen, naar verluidt omdat hij enkele belangrijke levenslessen aan het leren is. Wel is hij trots op de hoge bulletrating van VR en betreurt hij het dat hij al een hele tijd niet meer op Playchess is geweest.
Hoofd, 2012
Was ik er eindelijk, na al die jaren, achter gekomen hoe ik succesvol en gelukkig kon worden in dit leven? Het leek er wel op. De prille lente ademde puur geluk en gaf het startsein voor een ontluikende liefde.
Als sneeuw voor de zon (2013)
De lol van de puberteit is dan ook volledig langs me heen gegaan. Daar kwam nog bij dat toen ik me eindelijk tot meisjes aangetrokken voelde, ik ze als hogere wezens beschouwde. Niet alleen waren ze veel leuker om te zien, ze waren bijvoorbeeld ook communicatief veel sterker. En wij mannen dan? Wij zorgden alleen maar voor oorlogen, we waren zwakker, want we leefden veel minder lang en we dreigden volgens sommige onderzoekers zelfs overbodig te worden of uit te sterven. Cartoons zoals Johnny Bravo en strips als de Donald Duck leken het beeld alleen maar te bevestigen dat mannen strontvervelend, makkelijk te manipuleren en absoluut niet aantrekkelijk waren.
Ik ben angstig-obsessief (2015)
Hartverwarmende reacties op een in memoriam:
Hallo dit is Wesley, het broertje van Henk, bedankt voor deze blog om Henk te herinneren.
Mvg
Wesley
Wesley Karssen, 2015
Wat mooi dat je dit plaatst. Degenen die Henk kenden zagen zeker dat het een goede jongen was.
Groeten Sharona (zusje van)
Sharona, 2015
"Het erge is dat er niemand is die zelfs maar de stilte opmerkt."
Dan nu door naar het volgende onderwerp: schaken!

In de Jeugdclubcompetitie ging niet alles zoals gehoopt:
A little masterpiece van Jepper!
Nu dat team van je nog…
Trolletje, 2006
Even later beleeft Baarn een schrikmoment. Ewoud loopt boos de zaal uit. "Getruct in tijdnood" denk ik. Als ik me naar de plek des onheils loop, zie ik dat er "½-½" is ingevuld, een geruststelling. 
Op het moment dat Pinda remise lijkt te maken, loopt Ewood voor de TWEEDE KEER woedend de zaal uit. Watskeburt? Tot op de dag van vandaag een raadsel, maar hij had in ieder geval verloren.
Baarn redt het niet (2006)
BSG 2 en Lennart kenden barre tijden:
Volgende keer tegen Euwe 3, een team bestaande uit alleen maar <2000. Dat is weer andere koek.
Trolletje, 2006
Ojee, waar gaat het heen met L.e. Ootes… alweer een nederlaag. Kom op L.e. vind je vorm weer terug! Lars gaat als een vliegtuig en Jesper gat ook wel goed d8 ik. Alleen Ewood is huilen met de pet op
Daedalus, 2006
Ow ja als we die wedstrijd verliezen kunnen jullie net zo goed in BSG 6 gaan spelen. Dan winnen jullie misschien wel.
Geest, 2007
Ik was er bij, stond erbij en keek ernaar. Krab aan mijn kop, durf niemand meer aan te kijken. Wat een toestand toch. Dat zorgeloze leventje, alles is leuk. En dan degradeer je 2 keer in een seizoen.
Trolletje, 2007
Zou trolletje in het vervolg juiste informatie willen geven?
De beste man aan het achtste bord luistert niet naar de naam Guido maar naar de naam Rob.
De witte, 2007
Voor mij zijn Guido Vijn en Rob Tijssens dezelfde mensen :)
Hmm, na bijna twee jaar BSG moet ik nog een hoop leren :)
Trolletje, 2007
Goed voorbeeld doet goed volgen:
Le, met zijn onnatuurlijk gekleurde haar besloot in de opening een pionnetje te offeren. Zoals het in de partij ging, zag hij die pion niet meer terug en werd hij langzaam maar zeker naar een nederlaag gespeeld. Dat hij zijn loser-T-shirt aanhad zal niet hebben geholpen.
Schaken in… (2007)
De volgende keer dragen we allemaal een loser-T-shirt.
Ewood na een oorverdovende nederlaag van BSG 1, 2009
Of soms toch niet.
Het was nog pauze en Lenaards kapsel trok meteen veel bekijks. Een groep scholieren kwam op ons af en een gast met een nogal lelijk gezicht begon Le aan te spreken over zijn kapsel.
De juiste kleur (2010)
Nog wat dissen:
Ewoud was not amused en vergat nog bijna zijn rode vest. In no-time had bij het denksportcentrum verlaten. En toch denk ik dat juist hij topscoorder in de Meesterklasse gaat worden.
Mits hij met 1.e4 opent.
Trolletje doet een hachelijke voorspelling, 2008
Waar Pascal zijn auto’s vandaan haalt is mij altijd al een raadsel geweest. Die Baleno die hij altijd had, had hij ingewisseld voor een of ander vierkant barrel. Ook een Suzuki. Het is een auto die de kenmerken heeft van een lompe Amerikaanse bak, maar dan ontworpen voor mensjes van één meter vijftig. Genoeg gelachen, want nu wordt het ernstig. Het stuur was namelijk voor een deel gesmolten in de zon. Het zal je maar gebeuren dat je op de snelweg zit en dat je dan opeens een kleffe brij in je handen hebt…
ONJK te Enschede (2008)
In het toernooi was Melkpak (Wesley Vermeulen) goed op dreef. Hij won de ene na de andere partij, hoewel ondertussen iedereen wel doorhad dat hij zat vals te spelen. Om onbegrijpelijke redenen sloegen Kalymnos (Theo Hommeles) en Foppe Gele (Richard Vedder) een remiseaanbod af, terwijl ze toen al lelijk stonden. Het gevolg was dan ook dat ze hard de bietenbrug opgingen.
NK Internet halve finales (2009)
Tegenover deze succesverhalen stonden natuurlijk ook wat mindere optredens. FM Henk bracht ons (Ewood en mij dus) iedere dag braaf naar Dieren en weer terug. Iedere dag namen we ons weer voor drie punten te scoren, maar telkens bleven de resultaten ver achter bij de verwachtingen.
Dieren (2009)
Het is algemeen bekend dat veel TU-studenten in hun eigen wereldje leven. Amper sociaal contact en zo.
Het is dan een bekend verschijnsel dat wanneer er in grote groepen (3 personen of meer) iemand wordt aangesproken met “jij”, dat de TU-student dan denkt dat hij bedoeld wordt. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn.
Dus Ewoud, Jep bedoelde met “jij” Lennart. Dat had ook kunnen afleiden doordat Jep erachteraan zei dat hij “beertje” bedoelde. Want dat ben ik.
En hiermee maar weer eens een vooroordeel over de TU’er bevestigd.
Trolletje, 2010
Het Apenhoofd werd ook gedist:
[distijd] Tja, ik zag je zo ploeteren tijdens de training, ik dacht: die gast kan echt geen hout schuiven. Gelukkig heb je nog een paar halfjes weten te scoren dit toernooi. [/distijd]
Trolletje, 2007
Jepper bij de spelers van het derde in de auto? Je moet je vereerd voelen dat je bij de bestuursleden in de auto mocht zitten! ;-)
De witte, 2007
Als Behirder ronde 8 en 9 nog had gespeeld dan was hij in groep 3 gekomen.
Ewood, 2007
9. E van den Dikkenberg f [2143] – J de Groote [1966] 0-1
Je beschreef dat je achteraf hebt moeten horen wat de andere uitslagen waren, maar de uitslag van bord 9, die heb je toch echt verkeerd verstaan.
Met welke partij was jij dan bezig?
Trolletje, 2007
Als het om schaakwijsheden aankomt, zou ik best schaaktrainer kunnen worden. Het probleem is dat ik zelf zo slecht schaak: een score van 2 uit 7 in de meesterklasse is nou niet meteen iets om van de daken te schreeuwen. Ik weet ook niet wat het is. Ik heb altijd net te veel zwakke momenten in een partij en daarin ligt het verschil ook met echt goede schakers, die aanmerkelijk consistenter zijn. Zo ook Predrag Nikolitsj, die ik afgelopen zaterdag in Leiden tegenkwam. Natuurlijk wilde ik in die partij alles geven, maar hoewel ik het eerste deel misschien nog als een 2400-speler speelde, speelde ik daarna als een 1600-speler verder en werd ik volkomen weggevaagd. Het belangrijkste probleem is dat ik ook niet meer weet waarom ik soms zulke slechte zetten doe en welke denkfouten eraan ten grondslag liggen, waardoor het heel moeilijk wordt om de oplossingen te vinden. Misschien ben ik toch niet in de wieg gelegd om schaaktrainer te worden...
Leiden in last (2014)
Niet altijd is schaken zo’n serieuze bezigheid. Het kan ook veel luchtiger:
Vandaag (of inmiddels gisteren) werd het NK rapid gespeeld. Het speeltempo was 20 minuten per persoon per partij en de groepen werden gediscrimineerd op leeftijd.
NK Rapid te Eindhoven (2006)
ESGOO - Bussum 4-0
Sorry foutje maar goed BSG gaat hard geownd worden en dat is niet raar.
Vincent, 2007
Na afloop fietste ik samen met Peter weer naar huis. Morgen zie ik ‘m weer. Dan kan iedereen een sterk verhaal vertellen over gisteren. Ewoud over het aantal frags met Quake, Peter en Lennart over hun fraaie overwinning en Large over de punten die hij afpakte van Leons naaste concurrent.
En wat kan ik vertellen? Dat ik veel geleerd heb, waarschijnlijk.
Interne competitie ronde 23 (2007)
Wit had matdreigingen, waardoor zwart niet meer had dan eeuwig schaak. Large dacht echter het mat op g7 er uit te halen door de pion op f6 te elimineren. Toen stond hij echter direct mat op f8. Pinda: "Wat deed je?!"
En dus was Lennart kampioen! Ongelooflijk.
SGS Rapidkampioenschap (2007)
Die Malle Henk
Er is nog niet gelachen
Hahahahahahahahahahaha.
Truste.
Word of Mouth, 2007
Vladja: "Ik zit vijf minuten naar die stelling te kijken en ik vind de oplossing niet en hij (Jarno) ziet meteen de juiste zet. Hoe kan dat?"
Waldemar Moes begrijpt er niks van in Pascals verjaardag (2008)
Lars ging weg uit het 2e en het degradatiespook ging weg.
Zou geest Lars de degradatiespook zijn? Let’s ask it.
Ewoud’s Mouth, 2008
Het bleef nog lang onrustig die avond, zeker omdat 14 de dag erna 16 werd. Om twaalf uur werd er dan ook uitgebreid gezongen in zijn kamer. Het ging nog tot drie uur door, waarna een andere bewoner ze tot rust probeerde te manen. "Het is hier super gehorig, stilte alstublieft!" werd er ongeveer gezegd. 14 kon er iig wel om lachen. Dat lachen zou echter gauw minder worden…
ONJK te Enschede (2008)
De partijen waren al een paar uur bezig, toen ik Christov Kleijn zag lopen. Monique Stam vroeg aan hem wat hij had gedaan. Een gebroken man stak zijn duimpje omlaag. Het was duidelijk dat hij een verpletterende nederlaag had geleden. Vin$ had weer eens toegeslagen…
ONJK te Enschede (2008)
We hadden geen idee waar de speelzaal kon zijn. Ptr vroeg het maar aan een oude man die aan een lolly zat te likken. Volgens hem zaten we helemaal verkeerd, maar toen we de instructies hadden opgevolgd, waren we er zo.
Eerste weekend SGS-PK (2011)
Jo ik droomde vannacht. Le kwam in voor en hij noemde me Sinterklaas naar aanleiding van Enschede 2008 dat zei ‘ie. Tis verleden tijd maar wel grappig.
Vincent heeft nog steeds nare dromen van een remise, 2011
Gisteren droeg ik bij aan de nipte zege van BSG 2 tegen HSG door Daan Bes ("Is dat een ultravegetariër?") in een ingewikkelde partij te verslaan.
De kracht van de torens (2015)
Het was wel een mooi gebalanceerd team met zelfs een reserve. Nou ja, dat was in ieder geval de bedoeling, want op de dag voor de wedstrijd kwam het bericht binnen dat Eddy of Squares was aangereden en een aantal botten had gebroken. Beterschap Eddy! Natuurlijk stelde het ongerief, net als de pech dat iemand in de supermarkt de laatste zes (!) croissantjes voor m'n neus wegkaapte, vergeleken de drama's in Parijs helemaal niets voor. Maar je koopt er, behalve een koffiebroodje als niet helemaal volwaardig substituut, verdomd weinig voor.
Wel viskraam, geen sardientjes (2015)
"Om in deze wereld origineel te zijn moet je wel heel bijzonder zijn. Vanuit alle hoeken komen meningen het toneel op, en wat je ook publiceert; alles is gebaseerd op anderen.
Wat Jesper naar mijn interpretatie hier doet is het uitlichten van bepaalde zaken die hij interessant vindt, en ons daarover middels dit blog informeert. Verschillende correlaties die hij vindt plaatst hij hier. Uiteraard zijn dit al gepubliceerde meningen, maar dat doet niet af aan het feit dat hij hiermee ons met nieuws confronteert."
Rvv, 2009
Voetbal:
“Het balletje kan raar rollen.”
…vooral in de ArenA
Lars was blij dat het slechts 3-0 werd tegen Ajax.
Arnhem ligt in zoverre ver weg van Amersfoort je met de trein moet omrijden via Utreg.
Aietilop over Ajax dat met 4-2 verloor na met 0-2 te hebben voorgestaan, 2006
Na twee landskampioenschappen wil Abramovitsch zijn team Oer-Hollands laten spelen. Ten Cate is een Oer-Surinamer, die in de wedstrijden tegen Dinamo Zagreb geen enkel begrip toonde voor het Oer-Hollandse voetbal (lees: Ajax-systeem).
Dus ja, trek je eigen conclusies maar.
Trolletje over het vertrek van Ajax naar Chelsea, 2007
Feijenoord is in zwaar weer na de tegenvallende resultaten en daar kwam geen verandering in. Met weemoed dacht trainer Gertjan Verbeek terug aan zijn tijd bij Heerenveen, waar hij wel de beschikking had over goede spitsen. Want ook dit keer kwam Makaay niet verder dan enkele rollertjes met zijn "soepbeen".
Eredivisie ronde 5 (2008)
Daarbij lijken de auteurs werkelijk waar alles wonderlijk te vinden en proberen ze vanaf hun eigen strafschopgebied te scoren, maar missen ze tegelijkertijd kansen voor open doel.
Voetbalstatistiek, een reactie op een artikel in de NW&T waar het Apenhoofd ook op had gereageerd (2009)
Het gesigneerde boek van Van Gaal is niet in de prullenbak geflikkerd. Ik heb het boek, met handtekening van Lowie gisteren nog gezien!
De witte, 2009
En wat is Madrid nou zonder Drenthe? Dat is net zoiets als vragen "Wat is Amsterdam nou zonder Córdoba?" Maar het geeft wel te denken, want in een "sterrenteam" verwacht je zo’n "boerenpummel" nou niet meteen. En juist die "boerenpummel" maakte de gelijkmaker, die Madrid kortstondig op gelijke hoogte bracht.
Tentamendag (2009)
De scheids was kut, maar de Nederlandse voetballers mogen zich natuurlijk ook wel wat aanrekenen. De ‘ervaring’ werd alleen gebruikt om harde overtredingen op de helft van de tegenstander te maken en verdedigend was het weer niet om aan te zien. Lieten de analisten nog zien hoe slecht Uruguay verdedigt, deed Nederland het precies op dezelfde manier verkeerd door alleen naar de bal te blijven kijken. Hierdoor kregen de Spanjaarden, met veel minder aanvallers dan Nederlandse verdedigers, kans op kans.
Ewoods kijk op de verloren WK-finale, 2010
Ja Dick, daar sta je dan. Met je handen over elkaar langs het veld als een advocaat die het vonnis van de rechter aanhoort. Levenloze blik in de ogen. Nog één wedstrijd en je bent vrij om te gaan.
Advocaatje leef je nog? (2013)
"Na bijna tien jaar bloggen ben ik er eindelijk achter: het zijn niet de artikelen, maar de reacties die de sfeer op een weblog bepalen. De interactie, meningsverschillen of humoristische opmerkingen: ze geven een extra dimensie aan een artikel."
Formule 1:
Ook heel interessant. Volgens mij lezen mannen dit met een biertje. Wel vreemd dat ze dan nog kunnen nadenken!
Muisz, 2007
Ja, was toffe race, ik heb t ook gezien. Die crash van Alonso was toch wel het hoogtepunt.
Pinda, 2007
"Drie mensen aan de kop van het kampioenschap met een gelijk aantal punten."
Olav Mol wist precies hoe het zat in Hamilton oppermachtig, Ferrari diep triest (2008)
Vettel onderschat ik wellicht een beetje, maar ik zie hem niet top 3 eindigen dit jaar. Massa maakt dan idd meer kans. Ik verwacht echter dat hij minder stabiel is dan een Schumacher, of een Alonso. Alleen Hamilton moet denk ik met hem echt strijden. Ben benieuwd iig!
De voorspelling van Rvv na de eerste race van 2010.
De samenvatting van de NOS was zoals gebruikelijk weer slecht.
Hij ging ongeveer zo: “Dit weekend was de formule1 neergestreken in Monaco. Zo waren er bekende gezichten te zien waaronder [bekende 1], [bekende 2] en voor de wat oudere kijker [bekende 3]. Dan de start van de race {veld is allang door de eerste bocht:P} Webber op poleposition met daarachter Vettel die uhhhhhhh Kubica passeert. En dan dit: Hulkenberg die z’n bolide in de tunnel laat crashen. En ook z’n teammaat Barrichello crasht hard. En dan hier Trulli die met z’n wagen over de auto van (weet niet meer wie:P) heenklimt. Mark Webberrrrrrr wint uiteindelijk de race…”
Ewood, 2010
Grosjean zwalkt plotseling de baan over en rijdt Luis klem. Nog voordat Diederik Samsom er een opmerking over kan maken, klapt de McLaren op de Renault en nemen ze Alonso en Perez mee.
Alonso’s pech breekt titelstrijd open (2012)
"De coolste baan die er is", vertrouwde Luis de verslaggevers toe. Het moet gezegd worden: Suzuka is naast Monaco, Silverstone, Spa-Francorchamps en Monza een van de meest geliefde circuits op de kalender. Luis had het echter niet over de track, maar over zijn job als Formule 1-coureur. 
De withete Australiër heeft na afloop ook geen goed woord over voor "first-lap nutcase" Schrootjean, die voor de zoveelste keer een aanrijding veroorzaakte in de eerste ronde.
Galavoorstelling Fattle in land van de rijzende zon (2012)
Terwijl Rosberg langzaam terugzakt, neemt Grosjean alvast afscheid van zijn Renault-V8. Achtervolgd door een grote rookpluim zet de ongelukkige Fransoos zijn auto aan de kant. Volgend jaar zal het V8-gesnerp plaatsmaken voor het turbogebrom. Een interessante overstap en misschien wel het middel tegen de enorme Red Bull-dominantie.
Einde van een tijdperk? (2013)
Achter Hülkenberg moet Button nog oppassen voor de Williams'. Massa doet een halfslachtige inhaalpoging, waarna hij prompt een boodschap van zijn team krijgt die hij absoluut niet wil horen: "Felipe, Valtteri is faster than you." Ze zeiden er nog net niet achteraan: "Can you confirm you understand this message?" Massa hield zich Oost-Indisch doof voor de bevelen vanaf de pitmuur en eiste de zevende plaats op.
Meer van hetzelfde (2014)
Dat was een greep uit de vele mooie momenten van tien jaar bloggen. Ik hoop dat het bij de lezer mooie herinneringen oproept. Bij mij in ieder geval wel. Even een traantje wegpinken. Wie weet wat voor moois de komende tien jaar gaat brengen.

6 opmerkingen:

 1. Zojuist was ik met HMTM aan het stoeien om de "recent comments widget" weer in de rechterkolom te laten verschijnen. Dat lijkt te zijn gelukt. Ik heb de datum toegevoegd en de woordvolgorde enigszins Nederlands gemaakt, zodat het er wat gelikter uitziet. Verder heb ik de woordverificatie uitgeschakeld. Daar hoop ik van te profiteren nu ik even als een anoniempje een reactie plaats.
  Hoofd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moest alleen aanklikken dat ik geen robot was. Dat is dus heel wat laagdrempeliger dan die afgrijselijke puzzels die jullie eerder moesten oplossen. Reageren is dus aanzienlijk makkelijker geworden. Kraak m'n artikelen maar weer af, beste lezers! ;)
  Hoofd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm... Ik had die tweede reactie uit experimenteel oogpunt ook anoniem willen posten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd wat het verificatiesysteem me voorschoteld na deze test.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De door jou al beloofde enkele verificatiestap :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: