15-06-2016

Het EK zonder Oranje

Het is even wennen: een EK zonder Oranje. Afbeelding: nu.nl.
Geen wuppies, juichpakken of versierde straten: Nederland zit er niet bij en dus is er van enige Oranjekoorts geen sprake. Bijna onopgemerkt begon afgelopen vrijdag het Europees Kampioenschap Voetbal. Doordat bijna alle Europese landen zich voor het kampioenschap geplaatst hadden, moest het kaf in de poulefase meer dan ooit tevoren van het koren gescheiden geworden. Dat leverde echter niet meteen enorme inmaakpartijen op. De kneusjes weerden zich kranig.

Wodkaverbod
Dat moest Engeland ondervinden tegen Rusland. De pain in the ass van Europa leek de zege in de tas te hebben, maar liet zich ver in de blessuretijd alsnog lelijk beetnemen. De Russische "supporters" waren zo in de wolken vanwege het volkomen onverdiende gelijkspel dat ze meteen maar met de Engelsen op de vuist gingen, wat Rusland een voorwaardelijke schorsing opleverde. Nog zo'n geintje en ze kunnen weer terug naar Siberië. Niet dat dat veel uit zal maken, want door de nederlaag tegen Slowakije is de kans dat ze de achtste finale halen ongeveer zo groot als de kans dat de Crim weer in Oekraïense handen terechtkomt. Ondertussen staat de snor van Europa nog achter buurland Wales, dat zijn eerste wedstrijd wel won.

Duel der angstgegners
Ook Portugal baalde van een gelijkspel. Voor de wedstrijd werd er met niets dan een zege rekening gehouden tegen IJsland, maar uiteindelijk kwamen de Portugezen met de 1-1 zelfs nog bijna goed weg ook. Sterspeler Ronaldo wist geen bal fatsoenlijk te raken en was alleen bedreven in het trekken van verongelijkte gezichten. Voor Portugal voelde de remise als een nederlaag, maar dat er nog Nederlanders met droge ogen konden beweren dat het een verrassende uitslag was, was gezien de EK-kwalificatiereeks merkwaardig te noemen. De vulkaaneilandbewoners zijn lastig te bespelen en voor iedereen gevaarlijk.

Het toernooi is echter nog jong en kan nog alle kanten op. Wat denkt de lezer ervan? Wie gaat er winnen?

Wie wordt Europees Kampioen Voetbal?

Frankrijk
Spanje
Duitsland
Italië
Portugal
IJsland
Anders, namelijk: ...
fun quizzes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: