07-06-2016

Play-offs, here I come!

Gisteren werd in een bijna uitgestorven Denksportcentrum de laatste ronde van de interne competitie van BSG gespeeld. Een competitie die helemaal door FM Henk werd gedomineerd. Maar volgende week begint hij, net als zijn drie rivalen, gewoon weer op nul in de play-offs. Het is misschien wel de laatste keer dat de kampioensvierkamp wordt gespeeld. Op de ALV van vorige week werd namelijk besloten om voortaan de kampioen gewoon weer via de competitie te bepalen. Dat is natuurlijk wel zo makkelijk en ook zo eerlijk. Het voornaamste bezwaar was dat in het nieuwe systeem de periodewinnaars zich voor de play-offs zouden plaatsen, wat kon betekenen dat er driekamp gehouden moest worden en daar was niemand echt enthousiast over (omdat elke speler dan een vrije ronde zou hebben).

Dit jaar gaat de top 4 van de interne de play-offs spelen. De eindstand van de competitie was gek genoeg niet meteen beschikbaar, wel de eindstanden van de eerste en van de tweede periode. Voor zover ik het kan nagaan is de stand als volgt:

  Speler     1e periode 2e periode Totaal
1. H van der Poel 1065    1171,7   2236,7
2. J de Groote   935,7   895    1830,7
3. T Slisser    989,5   761    1750,5
4. T de Ruiter   840,5   812    1652,5

Vandaag of morgen hoop ik een mailtje te krijgen over het meespelen in de play-offs voor het clubkampioenschap bij BSG. Afgaande op de onderlinge scores in de interne maak ik best een kans: 1 uit 2 tegen Henk, 1½ uit 2 tegen Theo en 2 uit 2 tegen Tom. Erg overtuigend waren de partijen alleen niet, dus zal ik in de play-offs uit een ander vaatje moeten tappen om kampioen te worden. Mijn speelschema ziet er als het goed is zo uit:

Maandag 13 juni: Theo
Maandag 20 juni: Henk
Maandag 27 juni: Tom

Dat biedt kansen, al zal het lastig worden om tegen FM Henk met zwart een goed resultaat te behalen. Wel heb ik een witpartij meer tegen de andere twee, maar dat is ook geen garantie gebleken voor succes (aan het begin van het seizoen verloor ik met wit bijna van Theo). Goed voorbereiden dus en hopen dat de rest elkaar punten afpakt.

In ieder geval kende ik gisteren een slechte generale:


Het geluk van een kampioen heb ik in ieder geval al, nu het spel nog... Play-offs, here I come!

De partij werd mede mogelijk gemaakt door Knightvision.

3 opmerkingen:

 1. De vierde speler in de play-offs is overigens Rein Brouwer en niet Tom de Ruiter. 1+1 is kennelijk niet altijd 2 met het keizersysteem.

  De indeling wordt dan:
  1. Henk - Rein en Jip - Theo
  2. Henk - Jip en Rein - Theo
  3. Theo - Henk en Jip - Rein.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor het eerst sinds tijden gisteren weer eens een potje geschaakt tegen iemand van mijn niveau (lees onder rating niveau :-p) en moet zeggen dat het altijd weer verrast. Dit keer een eindspel met heel lang aan beide kanten gelijke stukken, beiden een paard en een toren + 2 pionnen, maar helaas door slordigheid toren verloren, en toen uiteindelijk moeten opgeven (had wel zijn paard gepakt). Vond het wel grappig dat ik in de eindfase zelfs met mijn koning ter aanval kon trekken. (ik gok dat alleen amateurs dat doen :-D)

  Hoe dan ook on topic: succes! Ik hoop dat die gunstige uitgangspositie wbt witborden je potentie oplevert!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!

   Ik kan hier overigens wel alvast mededelen dat ik de eerste ronde heb gewonnen, terwijl Henk met een remise genoegen moest nemen. Ik sta op poleposition voor het clubkampioenschap! Maar volgende week moet ik eerst tegen Henk. Pas als ik die wedstrijd tot een goed einde breng, kan ik voorzichtig het K-woord in de mond nemen.

   Ik trok gisteren trouwens ook met mijn koning ten aanval. Dat was aan het eind van de partij, toen er niet veel meer op het bord stond. Ik dacht dat ik het eindspel (dat eerder totaal remise was) met vaste hand naar de winst voerde, maar thuis bleek daar in de analyse weinig van. Nou ja, het eerste puntje is in ieder geval in de tas. In ieder geval leuk dat je weer een keertje geschaakt hebt. ;)

   Verwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: