19-11-2011

De Nederlandse televisie

Vandaag waren m'n ouders helemaal weg van een filmpje van een jong katje in "Matthijs van Nieuwkerk draait door" (beter bekend als "De wereld draait door") van afgelopen week. Tijdens het avondeten kwamen ze met dit onderwerp op de proppen en ze vonden dat wij het ook moesten zien. Dat schept natuurlijk verwachtingen. Het filmpje zou zelfs op internet staan en Ewood, die vanmiddag nog nieuwe schoenen (streakers, zoals hij ze noemde) had gekocht, probeerde het op te zoeken, maar hij kon het niet vinden. Dat had meerdere oorzaken: hij had als zoektermen iets als "De wereld draait door" gekozen en hij had alleen bij de actuele filmpjes gekeken. Jean Loulou zag het met lede ogen aan en besloot toen zelf een kijkje te nemen. Binnen een halve minuut kon hij triomfantelijk mededelen dat hij het filmpje had gevonden. Bleek het een Engels filmpje te zijn van twee jaar oud.


Was dat nou zo bijzonder? Een gedateerd filmpje van een katje dat niet eens van onze bodem afkomstig is. Wat een afknapper! Het zegt ook wel wat, dat zoiets dan op de Nederlandse televisie komt. Engelse en Amerikaanse succesnummers moeten nou eenmaal in een Nederlands jasje op TV komen, want beter goed gejat dan slecht bedacht. Jammer genoeg heeft zelfs een oer-Hollands programma als DWDD deze filosofie overgenomen, want kennelijk moest zelfs de Youtube-troep uit de Anglo-Amerikaanse wereld op TV komen. De timing roept ook vragen op: waarom wordt een filmpje, dat al sinds 13 oktober 2009 online staat, nu pas uitgezonden? Dat had toch veel eerder gekund? Of stuitte de kantoorklerk, die als taak had Youtube af te struinen, er nu pas op? In ieder geval bewijst de zoveelste epic fail van de Nederlandse televisie dat ik niet veel mis nu ik amper meer TV kijk.

Als toegift nog twee oude kattenfilmpjes van Nederlandse bodem, die wat mij betreft ook hadden mogen worden uitgezonden:1 opmerking:

  1. Was deze volgorde logischer?

    "Was dat nou zo bijzonder? Een gedateerd filmpje van een katje dat niet eens van onze bodem afkomstig is. Wat een afknapper! Het zegt ook wel wat, dat zoiets dan op de Nederlandse televisie komt. Kennelijk moet zelfs de Youtube-troep uit de Angelsaksische wereld worden uitgezonden. Engelse en Amerikaanse succesnummers moeten worden uitgezonden, want beter goed gejat dan slecht bedacht. Jammer genoeg heeft zelfs een oer-Hollands programma als DWDD deze filosofie overgenomen. De timing roept ook vragen op: waarom wordt een filmpje, dat al sinds 13 oktober 2009 online staat, nu pas uitgezonden? Dat had toch veel eerder gekund? Of stuitte de kantoorklerk, die als taak had Youtube af te struinen, er nu pas op? In ieder geval bewijst de zoveelste epic fail van de Nederlandse televisie dat ik niet veel mis nu ik amper meer TV kijk."

    BeantwoordenVerwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: