25-01-2014

DSB-bank gered

DSB-bank. Afbeelding: http://adbroere.nl/web/nl/artikelen/dsb-bank.php

Wognum - De DSB-bank is gered. De bank van Dirk Scheringa wordt overgenomen door de DNB. De nieuwe bank zal door het leven gaan als de "DNB-bank". De DNB verklaart: "We zagen in de DSB-bank de ontbrekende schakel. We willen namelijk een groter marktaandeel in het segment "woekerpolissen" krijgen. We verwachten in de nabije toekomst alweer winst te maken."

Momenteel zit de DNB-bank nog met een enorme schuldenlast. Gelukkig is de voetbalclub AZ bereid gevonden een deel van de schuld op zich te nemen. "Voor wat hoort wat", aldus het bestuur. "DSB heeft AZ jarenlang gesteund in moeilijke tijden. Dit is voor ons een mooie gelegenheid om iets terug te doen." Waar het geld vandaan moet komen, is nog onbekend. Gesuggereerd wordt dat het geld afkomstig is van financiële meevallers. Alleen al het uitkeren van minder winstpremies zou een slordige drie ton schelen.

Ondertussen heeft AZ-trainer Ronald Kuhmann zijn krediet bij de clubleiding wel verspeeld. Een lid, dat wenste anoniem te blijven, fulmineerde: "Krijgt hij een gesigneerde autobiografie van zijn voorganger, flikkert 'ie 't in de prullenbak. En dat terwijl dat boek een klein fortuin waard is! Alle kleine beetjes helpen."

Het is overigens niet zeker of de werknemers hun baan kunnen behouden. De nieuwe DNB-bank zal flink moeten inkrimpen. Naar schatting zal de helft van de tweeduizend werknemers op straat komen te staan. Gisteren werden de medewerkers daarvan al op de hoogte gesteld. Achtervolgd door een massa journalisten liepen ze naar het parkeerterrein. De hele tijd werden ze lastiggevallen met vragen als "Wat betekent dit voor uw baan?", "Had u de crisis bij DSB niet zien aankomen?" en "Wist u iets van de woekerpolissen af?" Het enige antwoord dat de journalisten kregen was: "Wir haben es nicht gewusst!"

Apenhoofd, 13-10 2009

Uw beoordeling van dit artikel:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Poll Maker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: