02-01-2014

Tata-Steel 2014: Kies-je-team-wedstrijd

Volgende week zaterdag begint het Tata-Steel-toernooi in Wijk aan Zee. Voorheen waren er altijd drie grootmeestergroepen en talloze amateurgroepen, maar nu is alles anders. Crisis, bezuinigingen en een nijpend geldtekort; een kat in het nauw maakt rare sprongen: dit jaar zal de hoofdgroep (de "Masters" geheten, een dom woord, want het betreft hier twaalf grootmeesters/wereldtoppers) ook in het Rijksmuseum en op de Eindhovense campus spelen, zie speelschema:

Speelschema van het toernooi.

De B-groep (de "Challengers") is ongemoeid gelaten, maar de C-groep is afgeschaft en de A-groep is nu dus een 12-kamp geworden. De twee extra rustdagen worden nu gebruikt om de spelers een beetje te laten acclimatiseren voor de twee rondes op de afwijkende locaties.

Toch leek het me leuk om een soort Voetbalmanager te spelen met een Kies-je-team-wedstrijd. Het idee is om een team samen te stellen met de spelers van de A- en B-groep van het Tata-Steel-toernooi van dit jaar. Het doel is natuurlijk dat jouw spelers zo veel mogelijk bordpunten verzamelen. Natuurlijk is dat niet het hele verhaal: de sterker geachte spelers zijn duurder en er is natuurlijk niet genoeg geld om alle spelers te kopen.

Hieronder heb ik een lijst gemaakt met de spelers van de A- en B-groep en hun kosten. Iedere deelnemer krijgt een bedrag van 500 virtuele euri om spelers te kopen. De uitgaven aan spelers mogen dit budget natuurlijk niet overschrijden. Verder tellen de punten in de A-groep dubbel. Er is verder één restrictie voor de gekozen spelers: je moet minimaal één speler uit beide groepen kiezen. Verder maakt het niet uit of je zes spelers uit de A-groep en één uit de B-groep kiest of tien uit de B-groep en één uit de A-groep. En inderdaad, je kunt geen spelers dubbel kiezen.

Levon Aronian 100
Hikaru Nakamura 99
Sergey Karjakin 87
Leinier Dominguez 83
Fabiano Caruana 82
Pentala Harikrishna 76
Arkadij Naiditsch 75
Anish Giri 70
Wesley So 70
Boris Gelfand 68
Richard Rapport 65
Loek van Wely 65

Radek Wojtaszek 64
Baadur Jobava 63
Yangyi Yu 58
Ivan Saric 54
Sabino Brunello 50
Jan Timman 49
Dimitri Reinderman 48
Xue Zhao 46
Anna Muzychuk 45
Jan-Krzysztof Duda 44
Benjamin Bok 42
Kayden Troff 30
Etienne Goudriaan 28
Merijn van Delft 27

Budget: 500

Meedoen kan nog tot zaterdag 11 januari. Meedoen kan door me een mailtje te sturen met daarin de gekozen spelers, of gewoon door een reactie achter te laten. Veel plezier en succes!

3 opmerkingen:

 1. een soort koehandel spel?

  VR

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet echt, want je hoeft de spelers niet weer te verkopen. En ze hoeven geen kwartetten te vormen. Lees dit nog maar eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koehandel_(kaartspel)

  Het heeft meer weg van Voetbalmanager:
  http://www.voetbalmanager.com/page.php?pageID=4

  BeantwoordenVerwijderen
 3. JO Jesper
  toon werd helemaal loco toen reineir (die overigens ok is vertelde dat k 298dames wou offeren VINCENT PELGROM EN TOON JANNSEN KUNNEN BETER IN HET BEJAARDENHUIS SCHAKen omdat ze zo fucked up deze deed ik maar een snelle remise 1Pf3 e6 2Pe5 Lc5 3f3 Lg1 4g3 Dg5 5f4 Lh2
  VINCENT PELGROM EN TOON JANSSEN ZIJN FUCKED UP

  BeantwoordenVerwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: