25-02-2014

Sandalen

Afbeelding: lifestyle.be.msn.com

Als je aan een wiskundeleraar denkt, denk je al gauw aan een ouwe man met een baardje, zweetplekken onder de oksels, die op sandalen met sokken loopt. Het moge duidelijk zijn dat al deze kenmerken niet bevorderlijk zijn voor het imago van de wiskundeleraar. Het baardje kun je afscheren en ook aan die zweetplekken is wel wat te doen, maar dat schoeisel… Daar zijn ze zowat mee getrouwd. Kan ik me ook wel voorstellen als je geen vrouwtje kunt scoren.

Openlucht-Nike
Sandalen zijn niet mijn lievelingsschoenen. Zo lelijk. Vroeger liep ik op school ook vaak (in de lente) in sandalen (zonder sokken, want die doen het effect van de sandalen teniet.) 
Ik kreeg vaak opmerkingen over mijn "openlucht-Nikes". Dat vond ik natuurlijk niet zo leuk, maar ja, m’n moeder vind dat soort schoenen geweldig. Die loopt liever niet in dichte schoenen als het heet is. En misschien heeft ze wel gelijk ook, want als het echt warm is, beginnen mijn voeten te koken in dichte schoenen.

Makkelijk zat
Toch ben ik geen fan van sandalen. Vooral omdat ze er niet uit zien. Ik vind het voor jongens sowieso niks. Het straalt kwetsbaarheid uit. Daarom lopen die jongens altijd in van die enorme "kisten" rond, of zoals Ewood zou zeggen: “klompen”, zelfs op warme dagen.
Pas in de vakantie gaan die kisten uit en lopen ze op slippers rond. Slippers zijn (ook) heel simpel en gemakkelijk. Zo zijn jongens nou eenmaal. Ze strikken hun veters namelijk nooit. Nee, ze doen hun schoenen aan en proppen de veters naar binnen. Ik vraag me dan altijd af of die schoenen wel blijven zitten. Meestal wel, al komt het wel eens voor dat bij een krachtige beweging de schoen opeens wegvliegt, zoals bij het wegtrappen van een bal. Qua gebruikersgemak zijn sandalen al helemaal erg. Je moet steeds weer met een gespje gaan priegelen en zo, terwijl je slippers en "kisten" zo aan hebt.
Waarom ik hier over zeur?

Pardubice 
Net moest Ewood een hele hoop schoenen voor de vakantie in een tas proppen. Het paste er niet in. Tot mijn schrik zag ik weer heel veel van die lelijke bruine (jech!) sandalen. "Moet ik die aan?!" dacht ik. 
Straks denken die lui in Pardubice nog dat ik een wiskundeleraar ben… "Een vreemd uiterlijk, rare gewoontes en SANDALEN! Dat moet een wiskundige zijn!" Maar goed dat ik m’n baard heb laten afscheren…

Bruin
Dan nog iets over de kleur bruin. Bruin is wel op afstand de lelijkste kleur die er bestaat. Je krijgt bruin als je allerlei kleuren met elkaar gaat mengen. En inderdaad, het is vlees noch vis. Daarom heb ik ook nooit bruine schoenen, ik vind zwart of donkerblauw veel mooier/netter. 
Helaas zijn erg veel schoenen tegenwoordig bruin. De wansmaak rukt steeds verder op; straks loopt iedereen nog in sandalen…

Ach, misschien vloeit daar toch nog wat moois uit voort. Geen zweetvoeten meer en misschien zien alle mannen er dan hetzelfde uit: met een (grijs) baardje, zweetvlekken en sandalen. Misschien vraag ik dan mijn zwarte sandalen, als die dan nog bestaan, ten huwelijk.

Apenhoofd, 15-07 2007

Uw beoordeling van dit artikel:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Poll Maker

3 opmerkingen:

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: