01-05-2015

Apenhoofd nu officieel een goede schaker

Het is weer mei en dus is de nieuwe ratinglijst uit. Eigenlijk stond de nieuwe ratinglijst gisteren al op internet. Ik was natuurlijk erg benieuwd, want door de goede schaakresultaten van dit jaar kon ik een aanzienlijke ratingwinst tegemoetzien. En inderdaad: er werden ruim 26 punten op mijn ratingsaldo gestort, waardoor ik de magische grens van 2200 elopunten overschrijd. Ik ben er echt blij mee! Nu durf ik me eindelijk een goede schaker te noemen.

De resultaten van de afgelopen ratingperiode: 4½ uit 5 en in elke partij rating gewonnen.
Ik denk ook dat ik de afgelopen tijd beter dan ooit tevoren heb geschaakt. De partij tegen Johan Lubbers leverde me nog bijna de schoonheidsprijs op. Al met al beviel het jaartje in de derde klasse me wel. Toch zou ik graag willen terugkeren naar de meesterklasse. Op dit moment ben ik op rating de nummer 11 van BSG en dus zal me waarschijnlijk een plek in het tweede ten deel vallen. De achterstand op de nummer 10 FM Henk is echter maar drie punten en dat is natuurlijk goed te overbruggen. Misschien voelt hij de hete adem in zijn nek en gaat hij beter spelen dan ooit tevoren, wat voor BSG natuurlijk alleen maar fijn is.

Ratingontwikkeling over de tijd: alweer zes jaar geleden slechtte ik de 2100-grens.
Echt zorgen om zijn plek hoeft hij zich niet te maken: qua FIDE-rating loopt hij nog altijd zo'n vijftig punten op me voor. Die lage FIDE-rating frustreert me nog steeds: nog altijd kan ik die CM-titel niet aanvragen!

1 opmerking:

  1. Hoi Jesper gefeli met wat je bereikt hebt btw short speelt nu op playchess

    BeantwoordenVerwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: