21-03-2016

Formule 1-manager: de stand na de eerste race

Gisteren begon het nieuwe Formule 1-seizoen veelbelovend. Vanwege het spel Formule 1-Manager heeft het seizoen er voor mij nog een extra dimensie bij gekregen, hoewel ik maar drie inzendingen kreeg. Hieronder de gekozen teams per deelnemer:

Ewoud
Kimi Räikkönen en Max Verstappen
Ferrari-Ferrari

Roland
Nico Rosberg en Daniïel Kwjat
Red Bull-Ferrari

Jarno
Felipe Massa en Max Verstappen
Mercedes-Renault

Dan nu de gescoorde punten:

WK-punten: Rosberg 25, Hamilton 18, Vettel 15, Ricciardo 12, Massa 10, Grosjean 8, Hülkenberg 6, Bottas 4, Sainz 2 en Verstappen 1.
De finishers krijgen 2 punten, dat is iedereen behalve Räikkönen, Ericsson, Alonso, Haryanto en Gutiérrez. Kwjat startte niet en dus krijgt hij 10 strafpunten.
Ricciardo reed de snelste raceronde en krijgt er dus 3 punten bij.
Hamilton krijgt 5 punten vanwege zijn poleposition.

Kwalificatie:
Hamilton, Vettel, Verstappen, Massa, Ricciardo, Pérez, Alonso, Magnussen, Ericsson, Grosjean en Haryanto krijgen 5 punten omdat ze sneller waren dan hun teamgenoot in de kwalificatie.

Het chassis ontvangt de punten van de beste rijder. Mercedes krijgt nog 5 punten voor de poleposition en Red Bull krijgt 3 punten voor de snelste raceronde. Hetzelfde geldt voor de motoren: Mercedes krijgt 5 punten voor de pole en Renault 3 punten voor de snelste ronde.

Topscorer van het weekend was Hamilton met zijn pole. Hij scoorde 30 punten, drie meer dan teamgenoot Rosberg. Vettel en Ricciardo scoorden 22 punten. Kwjat was met zijn score van -10 punten hekkensluiter. Mercedes scoorde eveneens 30 punten voor zowel chassis als motor, terwijl Ferrari in beide categorieën genoegen moest nemen met 15 punten. Red Bull en Renault scoorden eveneens 15 punten.

De resultaten hebben ervoor gezorgd dat Jarno na een race ruimschoots aan de leiding gaat met 70 punten. Dat is ruim meer dan de referentiescore van zo'n 56 punten (er waren dit weekend in totaal 332 punten te verdienen voor 715 miljoen virtuele euri, wat betekende dat een gemiddeld team van 120 miljoen euri 56 punten had gescoord). Roland bleef er dankzij de strafpunten van Kwjat met 47 punten onder en Ewoud, die maar 115 miljoen euri uitgaf omdat hij Max niet wilde "upgraden" naar Ricciardo of Massa, moest het doen met 37 punten. Ik ben benieuwd wat de volgende race gaat brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: