20-03-2016

Apenhoofd wint flipperkastpartij

Gisteren speelde ik weer eens een lekker potje in het tweede. In West-Friesland kreeg ik de kans om een heleboel moois op het bord te brengen en om een heleboel dingen te missen. Een slippertje had gelukkig geen gevolgen en dus won ik van de vrolijke optimist Marc Helder. Teamleider Rein Brouwer was lyrisch over de partij in zijn verslag:
De tweede overwinning was er één om in te lijsten. Op bord 1 ontwikkelde Jesper met wit een mataanval. Het werd echter bijzonder gecompliceerd toen zijn tegenstander op het midden van het bord zijn dame in liet staan. Die kon niet genomen worden op straffe van fatale gevolgen. Jesper onttakelde echter deskundig de bomgordel van deze terrorist, en wist de winst overtuigend binnen te halen. Ik weet niet of Jesper alles van tevoren gezien had, maar wat een prachtige combinatie, en wat kan die jongen rekenen! Met zo’n speler iedere keer op een hoog bord hadden we toch kampioen moeten kunnen worden …
De werkelijkheid is dat ik dit seizoen tot deze ronde nog niet veel had laten in de externe competitie: 2 uit 3 tegen 1900-spelers is toch wat magertjes, maar deze overwinning maakte veel goed. Omdat ik er maar niet in slaagde de partij via de mail te verzenden, publiceer ik 'm hier eerst zelf maar. Binnenkort hoop ik de BSG-site met deze partij te kunnen verrijken!


Deze partij werd mede mogelijk gemaakt door Knightvision.

2 opmerkingen:

  1. leuke scherpe partij Jesper gefeli! hou dit vol

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als je weer een boek gaat schrijven kan je er een schrijven over je mooie partijen!

    BeantwoordenVerwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: