29-09-2014

Een invalbeurt van dertien zetten

Tja, wat kan ik ervan zeggen? Slappe hap, niet mijn stijl. Normaal speel ik veel langere partijen. Want in dertien zetjes remise spelen met wit in een teamwedstrijd is beneden alle peil. Zoals iemand treffend verwoordde:
"Het was een beschamende vertoning. Dan reis je op zo'n dag bijna van hier naar Parijs en dan speel je in 13 zetten remise. Nee, die Jesper nodigen ze niet nog een keertje uit om in te vallen. Die gast speelt meestal zo saai dat het hele team op hem zit te wachten, maar als-ie dan een keer kan laten zien dat hij onterecht naar het tweede is verbannen, geeft-ie niet thuis en speelt-ie zo'n non-partij."
Door de korte remise daalde het zetgemiddelde van mijn witpartijen in de meesterklasse van ruim 59 tot iets onder de 57 zetten per partij, ruim boven het gemiddelde van 40 zetten. Daarom ben ik altijd als laatste klaar. Met zwart wist ik het gemiddeld maar 45 zetten vol te houden en dat komt dichter in de buurt van het gemiddelde.

Mijn witpartijen duurden gemiddeld 57 zetten.
Mijn zwartpartijen duurden gemiddeld 45 zetten.
Tot afgelopen zaterdag was die zwartremise tegen Jeroen Bosch mijn kortste partij in de meesterklasse. Het is een partij waar ik trots op ben. Maar trots op mijn nieuwe kortste partij? Mwah, het was inderdaad een beetje een beschamende vertoning. Een slechte zet in de opening en ik kon voor een gelijke stelling gaan vechten, dat is niet iets om de loftrompet over te steken. Op de dag zelf hield ik mezelf groot en sms'te ik iemand dat ik een grootmeesterremise had gespeeld, waarna me meteen werd gevraagd tegen welke grootmeester ik nou speelde...

Valt er dan nog wel iets van zo'n partij te leren? Tja, wat openingstheorie die ik liever voor mezelf houd. Verder misschien dat ik meer toernooien moet spelen, zodat ik wat meer routine krijg. Dan mis ik zetten als 11...Pc6 ook niet meer. Hopelijk. Tijd om maar naar de partij te gaan:


Met dank aan: Knightvision Chess-PGN-Viewer.

Tot overmaat van ramp verloor mijn team ook nog zonder mij... Om toch met een positieve noot te eindigen: voor het eerst in lange tijd scoorde een invaller in BSG 1 weer een resultaat!

7 opmerkingen:

 1. ik weet nie of je t irri vind dat ik hier post maar ik vr wens je succes morgen!
  blitz 2295 van mij btw ik wordt oud laatste potje ik met zwart vs een fm 1e4e52d4d6 ik wou solide spelen nie op een gambietje ingaan 3Pf3Pd7 4Lc4Le7 5dxe5 dxe5 6Dd5 oeps en ik gaf op 1-0

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wil je een nieuwe Armas worden? Nee, ik vind het niet irritant dat je hier post en ik ga er morgen een leuke partij van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. armas? succes ik wil solide saaie schaker worden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik besloot vandaag maar weer in bahstijl te spelen apart en aanvallend
  ik had om 3uursnachts laatstebulletpotje vs een duitse gast in t cafe een supercool potje mijn acc was rookiea3 zoals je weet speel ik graag een toren naar a3
  hier de pot 1a4 d62Ta3 e5 3Tg3 f5 4e4 f4 5Dh5+Kd7 6Txg7+Lxg6 7Dg4+Kc6 8Pc3 Lxg4 9Lb5+Kb6 `10Pd5+Kc5 11b4+Kd4 12f3 Dh4+13Kd1 De1+14Kxe1 en hij ging door zn vlag na 9Kc5 komt trouwens 10b4+ Kxb4 11Pd5+ en na Ka5 12Lb2 en zwart gaat mat een maffe 1a42Ta3 pot op men acc rookiea3 daar ben ik blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oeps 6..Lxg6 moet natuurlijk 6..Lxg7 zijn
  hoe ging t btw?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Over Armas, zie: http://2006tot2011.wordpress.com/2009/11/27/nog-meer-schaken/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik geloof t wel jesp t zal wel heel ruft zijn hoe die speelde

  VR

  BeantwoordenVerwijderen

Heeft u vragen en/of toevoegingen, laat dan hier een reactie achter: